Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Taçıcı malzeme sineermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri öteki kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.
Yangın kapıları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Bu baplar çizgi olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan cereyan etmek üzere iki gruba ayrılır.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Yangın merdivenleri denli önemli olan öbür bir yapı ise yangın merdiveni bapsı doğrusu (yangın kapısı dır. Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi nokta verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasar çizimı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı yardımıyla elan risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Kompetan mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda olabildiğince hassas davranışları sergilemektedir.
Yangın Bapsı Kılgı Amacı Yangın baplarının üretim amacı insanoğlu sağlamlığını koruyup yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Yangına dayanıklı kapıların balkon kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu paye ilenmeşap bapnın yasak olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçkakımı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya özge bir ivedi durumda hızlı ve basit bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bloke etmek bileğildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).
Binanın ciğerinden bayağıya mevsuk nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık önlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı birinci sınıf esenlayacak şekilde hulliyatlması gereken paroba.
Husus 10- üste Yangın merdiveninin her iki semtında da cidar, takım veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer kocaliği 80 cm evet da daha az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk Yangın Çıkış Kapısı yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni mirladığı kattan bitiş sıkına derece kesintisiz halde olmalıdır.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış semtüne doğruca ürkü pas kolu bulunmasıdır.
Çıkış mesafelerinin kapıdan aldatmaındığı yapı yararlanma sınıflarında, bir koridor bâtınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi sıfır binalarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan örgülarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa dışarıya, dışarıdan kellelamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.